Logga

Samarbete kring

likvärdiga bedömningar

Hur går det till?

Komma igång

Syftet med forumet är att lärare ska kunna samarbeta kring formativ bedömning av elevers arbete. När du har registrerat dig och ska börja använda forumet så kan du antingen gå in i en befintlig tråd eller starta en egen. Oavsett vad du väljer att göra så väljer du Forum i menyn för att komma till diskussionsforumet. I forumet väljer du sedan det ämne (Matematik, svenska etc.) och årskurs (F-3, 4-6 etc.) som du är intresserad av.

Om du vill lägga upp en ny tråd väljer du "Nytt ämne", skriv rubriken och texten till ämnet och ladda upp eventuella filer. Om du laddar upp ett elevarbete är det bra om du även bifogar planeringen (LPP eller liknande) för arbetsområdet.  Sen är det en öppen diskussion om vilka förmågor som eleven har uppvisat och till vilken kvalité. Om ni tycker att det här är ett skolexempel på ett elevarbete kan ni kontakta moderatorn för ert ämne så kan han/hon lägga upp arbetet bland elevexemplen.

Innan du laddar upp ett elevexempel är det viktigt att du har elevens godkännande att använda hans/hennes arbete. Om eleven är 15 år eller yngre behövs dessutom tillåtelse från vårdnadshavare. Alla arbeten som laddas upp måste vara anonyma, dvs elevens namn får inte finnas med i arbetet. Arbeten som är väldigt personliga är inte heller lämpliga att ladda upp på forumet.

Nytt ämne

Hålla sig uppdaterad

För att andra ska kunna disskutera ert arbete så måste de veta om att det har kommit ett nytt ämne. I starten så har vi bestämt att vi ska skriva ett inlägg i vår facebookgrupp. Det finns också en möjlighet att prenumerera på olika kategorier eller ämnen, det gör man genom att trycka på "Prenumerera" på den aktuella kategorin. Det finns även möjlighet att följa forumet via tapatalk via en app på din smartphone.

Prenumerera

Moderatorer

I varje ämne finns det en eller flera moderatorer som ansvarar för skötseln och innehållet i forumen. De ser till att inläggen är releventa och att diskussionen hålls på ett sakligt och trevligt sätt. Det är moderatorerna som rapporterar otillåtna inlägg till administratören. Moderatorer är en förutsättning för att ett ämne, t ex svenska eller historia, ska öppnas i forumet. Om du vill bli moderator får du gärna höra av dig till administrationen genom kontaktformuläret, ange vilket ämne du är intresserad av att moderera.

 

Anmäl dig! Det är gratis!

Dela socialt

FacebookTwitterDiggStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedin

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Användaravtal

Sidkarta

Den här sidan använder kakor (cookies) för att optimera din användning av sidan.